Otto Wilde

Salamander O.F.B, gasdriven – Otto Wilde

ow-100011

Äntligen har vi fått äran att representera en av de bästa och mest användbara grillar som lanserats på senare år! Otto Wilde Grills är en salamander som finns i såväl gas- som elektrisk version. Med sina mycket starka värmeelement skapas en hetta som snabbt ger Maillardreaktioner på kött, fisk, pizza och grönsaker. Eftersom all värme... Läs mer

11 795 kr

Förvaringslåda - Otto Wilde

Griptång - Otto Wilde

Pizzaset - Otto Wilde

Finns i lager; Skickas inom 2 - 3 dagar

Lagerstatus

Webblager 6 st
Stockholmsbutik 6 st
fast truck

Frakt från 95kr
Fraktfritt vid order över 1000kr

star paper

365 dagars öppet köp

Äntligen har vi fått äran att representera en av de bästa och mest användbara grillar som lanserats på senare år! Otto Wilde Grills är en salamander som finns i såväl gas- som elektrisk version. Med sina mycket starka värmeelement skapas en hetta som snabbt ger Maillardreaktioner på kött, fisk, pizza och grönsaker. Eftersom all värme kommer ovanifrån och till stor del i form av infraröd (IR) strålning blir uppvärmningen jämn även om ytan på råvaran är ojämn. Som avslutning till en sous vide-bakad råvara vill vi påstå att denna grill är oöverträffad. Att värmen kommer ovanifrån förhindrar att något droppar ner på värmeelementen, förgasas och skapar en massa os. Därför går grillen utmärkt att använda inomhus (även om gasversionen så klart kräver en viss luftvolym av förbränningsskäl). Alla grillarna är tillverkade i rostfritt stål. Grillgallret är i gjutjärn för att, om så önskas ge de rätta grillränderna. För rengöring är de lätta att ta isär och underdelen kan diskas i maskin.

Hela konstruktionen andas traditionell tysk kvalitet, allt ifrån den steglösa höjdregleringen av grillytan till knappar och reglage. Grillgallret i behandlat gjutjärn. Grillarna kan naturligtvis kompletteras med tillbehör exempelvis den snygga aluminiumbox som gör att din Otto Wilde-grill lätt kan transporteras mellan hus, bil, båt och landställe.

Naturligtvis är vi inte längre helt objektiva i vår omdömen om denna manick. Som tur är har dessa grillar sålts i USA i drygt två år så ett besök på Youtube och andra forum levererar massvis av oberoende tester och omdömen. Lustigt nog är de lika entusiastiska som vi är.

Skillnaden mellan O.F.B och O.F.B Lite (nedan funktioner finns bara på denna modell):

– individuella inställningar för de två brännarna
– avtagbar top (för att tex kunna köra gas eller el)
– steglös höj- och sänkning av gallret

Två keramiska förbränningselement som på tre minuter värms upp till 900° C.
Steglös höjdreglering.
Grillyta: 32,5 x 26,5 cm
Mått: 42,5 x 44 x 29,5 cm
Vikt: 18 kg

I paketet:

The Otto Grill

Slang och regulator

Griptång

Gjutjärnsgaller

Rostfri dropplåt

Clever Lever

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av M E A T F O R C H E F S (@kvicken71)