Xantangummi (E415) - The Kitchen Lab
- Webblager 0 st
- Butik Stockholm 0 st
- Butik Malmö 0 st


-
Produktbeskrivning
-
Vårt Xantangummi är 200 mesh vilket är finare och därmed mer lättlösligt än standard-partikelstorlek. Xantangummi är en tillsats och används ofta som förtjocknings-, emulgerings- och skummedel eller som stabilisator. Det anses huvudsakligen vara icke-gelerande, men kan i kombination med andra hydrokollider geleres. Xantangummi används främst för kontroll av viskositeten. Dess vattenhållande förmåga förhindrar blödning och separation av vätskor och fördröjer iskristallbildning vid upprepad frysning och upptining. Den kan också användas i fyllningar till bakverk, då dess vattenbindande egenskaper kan bibehålla mördegens krispighet. Det räcker med en liten mängd för att öka en vätskas viskositet väsentligt. Vanligt förekommande i dressingar och såser. Det hjälper till att förhindra att fett spricker genom att stabilisera emulsioner. Kan också användas för att ge en behaglig konsistens till glass genom att förhindra iskristallisering. Påverkar varken färg eller smak på mat eller dryck.
Användning: Riktlinje är cirka 1% av totalvikt. Ibland räcker det dock med 0,5% eller till och med så lite som 0,05%.
Ingredienser: Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings- och geleringsmedel E415 (Xantangummi)
Förvaring: Förvaras torrt, svalt, lufttätt och inte i direkt solljus. Använd inom 6 månader efter öppnandet.
Näringsvärde per 100g: Energi: 832Kj/203kCal, Fett: 0,2g, Varav mättat fett: 0g, Kolhydrat: 78,1g, Varav sockerarter: <0,1g, Protein: 3,3g, Salt: 0g.
Behöver du större förpackning för livsmedelsproduktion? Kontakta oss så löser vi det!
-
-
Specifikationer
-
Storlek: 100 g, 250 g, 500 g Typ: Emulgeringsmedel, Förtjockningsmedel, Geleringsmedel, Konserveringsmedel, Stabiliseringsmedel Volym: 100 g, 250 g, 500 g
-
För att lämna ett omdöme måste du logga in på din kundprofil.
Den här produkten har inga recensioner.
Lagerstatus uppdateras var tionde minut.