Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Gräddsifon / Matsifon Gourmet Whip - iSi

1362-16569
Storlek:
0,25 lit
0,25 lit 0,5 lit 1,0 lit
Lagerstatus
 • Webblager 0 st
 • Butik Stockholm 0 st
 • Butik Malmö 0 st
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
 • Produktbeskrivning
  • Att världens bästa sifoner kommer från iSi är det inget snack om. Gourmet Whip sätter standarden för vad du kan skapa med en sifon, och du får leta länge innan du hittar en kock värd namnet som skulle tänka sig att använda en annan. Det är en gedigen konstruktion i rostfritt stål gjord för professionellt bruk. Sifonen laddas med gaspatroner av N2O, dikväveoxid (oftast) eller CO2, kolsyra (mer sällan) som används för att skapa ett tryck i behållaren som gör att gaserna snabbare löser sig i råvarorna.

   Det här är ett av våra absoluta favoritredskap i köket. Sifoner möjliggör helt nya sätt att få fram smaker och skapa texturer. Frågan man kan ställa sig ligger närmare ‘vad kan man inte göra?’ än motsatsen – vi använder dem till allt möjligt. Från kolsyrade frukter och perfekt vispad grädde till fluffiga puréer och en luftig sockerkaka som går på en minut i mikron. Du kan också förvara din fyllda sifon i kylen i flera dagar utan att innehållet blir dåligt, eftersom den relativt sett lägre koncentration av syre hämmar tillväxten av mikroorganismer.

   Sifoner fungerar utmärkt för temperaturer upp till 75ºC, vilket innebär att du kan göra en hollandaise till dina Eggs Benedict och inte behöva oroa dig för att den ska separera. Låt bara sifonen vila i ett vattenbad (med en sous-vide cirkulator kan du reglera temperaturen på sifonens innehåll) innan du presenterar din utsökt fluffiga sås och toppar med några strån gräslök.

   Snabbinfusera med din sifon

   Ett annat sätt att använda sin Gourmet Whip på är att snabbt kunna infusera smaker.  Du häller i en vätska, tillsätter det du vill smaksätta med och sen trycksätter du det med 2O. Då tvingas allt att pressas ihop, djupt ner i porerna. När du sen släpper på trycket drar vätskan med sig en massa smak från de övriga ingredienserna.

   Till skillnad från andra metoder för att infusera smaker går det snabbt (god effekt uppnås ofta på mindre än 5 minuter) och eftersom det går så snabbt kan du enkelt rätta till och förbättra. Den här metoden bevarar också den fräscha smaken i färska ingredienser, snarare än infuseringar som ligger i flera dagar.

   Tre olika munstycken – en rak, en tulpanformad och en stjärnformad – samt en piprensare medföljer. Den finns i storlekarna hel-, halv- och kvartsliter.

   En annan positiv effekt med sifonen är att den förlänger hållbarheten rejält på de flesta matvaror. Detta beror på att den syrefattiga atmosfären i sifonen gör livet kämpigt för de flesta mikroorganismer. Dessutom är den trycksatta behållaren omöjlig att kontaminera med nya bakterier utifrån.

 • Specifikationer
  • Material: Rostfritt stål
iSi grundades 1964 men har sina rötter nästan 100 år tidigare. 1867 gjorde Carl Pochtler den första sodasifonen, några år senare fick han patent på sin uppfinning och startade efter det produktionen i Wien. Det som hände på 1960-talet var att femte generationen Pochtler ombildade företaget under det nya namnet iSi och snart kom även den första engångspatronen för smidig laddning av sifoner hemma. För oss är iSis Gourmet Whip tillsammans med en sous vide-cirkulator en högst upp på listan över måste ha-prylar som är lite mer speciella än en stekpanna.
iSi
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se