Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Komplett Startpaket Big Green Egg XL

62192:- / 59995:-
1317-26955
Antal:

Lägg i kundvagnen
Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning: 59995:-
Lagerstatus
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
 • Produktbeskrivning
  • Big Green Egg är enligt många, inklusive oss, världens bästa kamadogrill. Här har vi en välbyggd grill som inte har tummat på kvaliteten och som därför till skillnad från de prisdumpade kopiorna kommer hålla otroligt mycket längre och skänka dig mer glädje i längden. Ibland kan det vara svårt att hitta allt du behöver för att komma igång, och det är lätt att stå där på grillkvällen och inse att du inte har någon kol. För att underlätta har vi satt ihop ett komplett startpaket för Big Green Egg i storlek extra large som det bara är att ta hem och sätta igång med. Oavsett om du vill grilla som vanligt, low and slow, baka pizza eller vad än du kommer på för galna saker.
   Om Big Green Egg

   Big Green Egg är en kamadogrill som har tillverkats i USA sedan 1974. Tack vare den unika keramiken som NASA har hjälpt till att utveckla reflekteras värmen i grillen och luftflödet gör att du kan få upp en väldigt hög och jämn värme eller styra den med precision på låg och jämn värme. Tjockleken på keramiken gör också att ingen värme sticker genom väggarna, utan all värme du har att jobba med håller sig inuti grillen. Det gör också att du har samma kontroll på grillningen även om det skulle vara minusgrader ute. Därtill kommer du med bra kol kunna grilla i många många timmar utan att behöva fylla på eller kladda runt. Tack vare den noggranna tillverkningsprocessen och unika keramiken har Big Green Egg en längre livslängd än jämförbara modeller. De kan hettas upp minst 100 000 gånger utan att kvaliteten försämras. Tack vare sin mångsidighet ger Big Green Egg mängder av möjligheter. Du kan förutom att grilla på hög värme slänga på en panna och steka, woka eller bjuda på paella. Styr luftflödet och gå ner på låga temperaturer för att köra slow cooking som en brisket. Med hjälp av en convEGGtor kan du skydda från den direkta värmen och använda grillen som en ugn för att baka bröd eller pizza. XL är storleken för en större familj eller den med ett socialt liv.

   Gallerdiameter: 61 cm
   Grillyta: 2919 cm²
   Vikt: 99 kg
   Höjd: 78 cm

   Komplett Startpaket Big Green Egg Large
   Det essentiella

   Förutom själva grillen kan det vara lämpligt att ha ett stativ. Det finns olika varianter på dessa, men i sin enkelhet känns intEGGrated nest med handtag som ett bra val tycker vi. Det gör det enkelt att flytta grillen på din uteplats och du låser smidigt hjulen när du hittat den perfekta platsen för dagen. Tänk för övrigt på att alltid dra grillen och inte putta den, liten tuva kan enligt uppgift stjälpa stora lass och 99 pannor i backen kan sluta i en tragedi.

   Vi har också inkluderat ett kapell eller överdragsskydd för att kunna säsongsförvara grillen utomhus i regn, rusk och snö.

   Förutom kolen är du nu här helt good to go, men kolen är naturligtvis täckt i paketet. Holy Smokes kol är framtagen tillsammans med den svenska Big Green Egg-agenturen själva för att funka så bra som möjligt i kamadogrillen.
   Det kompletterande

   Utöver detta finns det några tillbehör som vi tycker lyfter upplevelsen ännu mer. Med hjälp av en Conveggtor kan du omvandla grillen till en konvektionsugn för att tillaga saker på låga temperaturer länge, eller baka pizza som inte blir svart undertill på grund av direktvärmen från glöden. På dessa stora modeller finns en smart lösning där Conveggtorn är delad i två halvor vilket gör den lättare att hantera, men också så att du kan skölda bara halva glödbädden eller använda stenen som en halv baksten. Dessa monterar du enkelt i ett EGGspander kit som också ger dig möjligheten att sätta galler på högre eller lägre nivå än standard och bygga en massa kul lösningar som blir perfekt för det du grillar just idag. Conveggtorn används som sagt också för att få konvektionsvärme till bakning, men du vill fortfarande ha pizzan så högt upp som möjligt för att övervärmen ska smälta din Fior di Latte. Då smäller du på en flat baksten uppe på gallret och lastar av pizzan med pizzaspaden. Allt är uttänkt och klart in i minsta detalj!

   Eftersom kolen förbränns bildas aska som lägger sig i botten, för att lättast rengöra detta använder du en askraka som finns med i detta startpaket.

   Även andra händelser är förutsedda av oss (det här är liksom inte ett paket vi bara kastat ihop på kafferasten direkt), till exempel behöver du ju tända kolen för att kunna grilla. I Prometheus fotspår med hjälp av Sieverts handpåläggning och justering gör du det väldigt lätt med en Handyjet-brännare med liten gasflaska. Då kommer du hela vägen ner till kolen och tänder grillen i ett nafs. Brännaren går dessutom att använda till att sminka på brännan på biffen om det skulle behövas, eller använda i inomhusköket om du nu någonsin kommer att återvända dit.

   Dessutom har vi slängt in rökspån för att du ska kunna testa grillens alla funktioner, ett par grillhandskar i läder för att inte fingrarna ska bli svedda och en väldigt smidig liten brandsläckare ifall, ifall olyckan skulle vara framme eller torkan från 2018 planerar en comeback. Som krona på verket finns här självklart en grilltång för att kunna plocka bort alla godheter när de är klara.

    

    

    

   Trots att vi anser detta paket vara helt komplett finns det saker som går att lägga till ytterligare för den som har ännu mer nischade intressen. Vi tänker då att det går att ha mycket kul med ett Stekbord med handtag och ett Smashjärn (eller hela Smash-paketet), eller kanske nitrilhandskar vid hanteringen av alla rubs, glacer och marinader. Det kändes dock mer lämpligt att ni väljer den storlek som passar snarare än att köra XL hela vägen in i kaklet. Mycket nöje med din grill, du har gjort ett otroligt bra val! Rolig kuriosa är att XL är samma storlek som Peter Haber har på t-shirts enligt obekräftade källor.

    
   Paketet innehåller:

   1st Big Green Egg Extra Large, XL
   1st Nest intEGGrated Nest+Handler (näste) – Big Green Egg – XLarge
   2st Lump Charcoal 8 kg, Holy Smoke BBQ
   1st Rökspån/träflis till kolgrill – Hickory
   1st EGGspander Kit – Big Green Egg – XLarge
   2st Conveggtor, halvmåneformad – Big Green Egg – XLarge
   1st Flat baksten – Big Green Egg – XLarge
   1st Pizzaspade i aluminium från Big Green Egg
   1st Askraka – Big Green Egg – Stor
   1st Premium Grilltång (L) med Mjukt Grepp – Everdure by Heston Blumenthal
   1st Grillhandskar i läder, par
   1st Handyjetbrännare med piezo – Sievert
   1st Liten gasflaska till handyjetbrännare, 175 g – Sievert
   1st Egg Cover, Kapell till Big Green Egg – Large/X-Large
 • Specifikationer
Vi är stolta att sälja Big Green Egg – grillvärldens Rolls Royce. De kostar en slant, men det är de garanterat värda. Big Green Egg har blivit alltmer populära i Sverige och det är lätt att förstå varför – grillarna levererar på topp varje gång, oavsett om du vill grilla, stenugnsbaka, slowcooka eller varmröka. Här hittar du också ett av Sveriges bredaste sortiment av Big Green Eggs tillbehör: Allt ifrån olika typer av grillgaller, kol, stekhällar och rengöringsattiraljer, till termometrar och rena matlagningsredskap. Vi har sålt Big Green Egg sedan starten av KitchenLab, vi vågar påstå att det vi inte vet om eggen, behöver man inte veta. Saknar du något tillbehör till Big Green Egg här på hemsidan? Hör av dig, så hjälper vi dig att ta fram det du är ute efter.
Big Green Egg
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se