Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar
 Bloggmeny
Gustav Leonhardt - Årets Kock vinnare 2021

Gustav Leonhardt - Årets Kock vinnare 2021


Foto: Anna Björkegren

Gustav Leonhardt tog förra veckan hem förstaplatsen i den prestigefyllda tävlingen Årets Kock. KitchenLab har haft glädjen att kunna förse denna unga stjärna med en plats att öva på under sommaren och hösten. I våra lagerlokaler under butiken på Östermalm finns nämligen ett provkök byggt enligt Bocuse D’ors finalkök där den tjugofyraåriga kocken, som till vardags lagar mat på Agrikultur några stenkast bort, stått och kokat sveriges godaste lökbuljong. Felix Kierebinski passade på att ställa några frågor i samband med vinsten.









Hej Gustav! Hur känns det, såhär några dagar senare?

- Det känns superbra, lite overkligt just nu!
Vad var du mest nöjd över, utöver att vinna?

- Jag va mest nöjd över hur lugn jag kunde hålla mig under tävlingen. Sedan även utseendet på löken.

Vad skulle du säga var den största utmaningen för dig i denna tävling?

- Den största utmaningen va de hemliga momenten och att kunna ladda om och hålla fokus de sista momenten!

Fanns det något som inte gick som du tänkt dig?

- Jag hade ett smörskum som som sprack..

Vad händer i ditt liv det närmaste året?

- Jag har ingen aning om vad som händer.. det återstår att se! En plan jag har är att tävla Bocuse d'or nästa omgång.

Fanns det någon kökspryl du hade extra mycket användning av?

- Jag hade stor användning av torkugnen jag fick låna av er, i den bakade jag i princip allt kött.

Häftigt, hur tilllagar man kött med framgång i en torkugn????

- 63 grader i ugnen upp till 57 grader innertemperatur på vildsvinet.

Om du fick bjuda vem du ville på en middag, vem bjuder du och vad lagar du?

- Om jag fick bjuda vem jag vill på middag så är det ända mormor, och då hade jag lagat vinnarlökrätten. 

Med det så säger vi på KitchenLab STORT GRATTIS GUSTAV och lycka till med alla framtida äventyr!








Författare: Felix Kierebinski
Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se