Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Model Six, Limited Edition IV: Mica - Coravin

4299:-
 • Drick vin utan att öppna flaskan
 • Model Six med nya SmartClamps™
 • Paket med Coravin, standardnål, carry case, tre patroner gas och två skruvkorkar
 • Limiterad modell i snygg färg
1597-23824
 
Lägg i kundvagnen
Lagerstatus
 • Webblager 6 st
 • Butik Stockholm 6 st
 • Butik Malmö 0 st
Önskar du rådgivning? Ring 08-41095200
truckFRI FRAKT ÖVER 500 KR arrows365 DAGARS ÖPPET KÖP
 • Produktbeskrivning
  • Coravin är i stark konkurrens en favoritprodukt hos oss själva. Med hjälp av den går det hur lätt som helst att hälla upp ett glas vin utan att behöva öppna flaskan. Sätt modulen på flaskhalsen och kör ner nålen genom korken. Tryck på knappen som skapar ett övertryck i flaskan, och ut genom munstycket kommer vin. När du sedan drar upp nålen igen så stänger sig (natur)korken. Coravin laddas med gaspatroner som består av 99,99% ren argon. Det är en ädelgas vars atomer absolut inte vill beblanda sig med andra och därför lämnar vinet opåverkat. De få sekunder det tar för korken att stänga sig hinner inte heller något syre leta sig ner i flaskan eftersom argon är tyngre än syre. Låt säga att du har en flaska på hyllan som du vill se om den är redo att dricka nu men är osäker. Då är det lätt att prova den med hjälp av Coravin. Låt säga att ni är två i sällskap och en vill ta sig ett glas Château Cheval Blanc 1947 och den andra är mer sugen på en Cabernet Sauvignon från Foot of Africa. Med hjälp av Coravin kan ni bägge få ett glas av respektive favorit utan att behöva bråka om vilken flaska som ska öppnas!

   Model Six från Coravin är en i den nya förbättrade serien med förstärkta och förbättrade fästen jämfört med tidigare generationer. Limited Edition Mica: IV kommer dessutom i en något diffus men säkert väldigt trendig nyans. Med i förpackningen är tre kapslar gas, ett case och två skruvkorkar. Att den demonstreras på en tom flaska Chardonnay på bilden kan ni helt bortse ifrån.

   Skruvkorkarna används till vinflaskor som redan har skruvkork. Då får du snabbt som ögat skruva loss originalkorken och ersätta med Coravins skrukvkork. Detta betyder att vinet inte blir helt skyddat från syre, men att det kommer stå sig betydligt längre än helt utan åtgärd eller jämfört med en vakuumpump.

   Nålen är tillverkad i rostfritt stål och har en non stick-beläggning för att enkelt glida igenom korken. Den slits ut med tiden och kan då bytas ut mot en ny nål som finns i olika utföranden

   Patronerna beräknas till 15 glas á 15 cl, men detta kräver en fulländad teknik som kommer med övning. Ett glas på 15 cl tar 25 - 29 sekunder att hälla upp igenom en standardnål.


   Vikt- och mått

   Höjd: 21,5 cm
   Bredd: 4,93 cm
   Längd: 9,8 cm
   Vikt: 540 g

   I paketet:
   Coravin System med standardnål
   3 Coravin Pure Capsules
   2 Coravin Screw Caps
   1 Carry Case
 • Specifikationer
  • Lev. artikelnummer: 112278 EAN: 850004347706
Coravin låter dig dricka vin utan att exponera det som är kvar i flaskan för syre. Systemets genialiska metod bygger på att en tunn nål penetrerar korken på vinflaskan. När du trycker på modulens knapp injiceras argon – en lukt- och smakfri ädelgas som inte reagerar med andra ämnen - i flaskan. Introduktionen av argonet skapar ett övertryck, och när knappen åter släpps rinner vin ut genom nålen och ner i ditt glas. När nålen sedan dras ut återförsluts det lilla hål som skapades av nålen automatiskt av korkens naturliga elasticitet. Argonet som ligger kvar i flaskan kommer inte på något sätt att påverka vinet även om det skulle ta flera år innan du vill avnjuta nästa glas.
Coravin
Rekommenderade produkter
Recensioner
0 Recensioner

För att lämna ett omdöme måste du på din kundprofil.

Den här produkten har inga recensioner.

Lagerstatus

Lagerstatus uppdateras var tionde minut.

Logga in
Are you in the right place?
Continue to kitchenlab.se