Varukorgen har uppdaterats. Till kassan
365 dagars öppet köp fri frakt Till kassan

Sous Vide

Sous-vide är när vakuum-packad mat tillagas vid låg temperatur under lång tid i särskilda vattenbad med extremt hög precision. Det blir sagolikt gott, konsistensen är gudomlig – och det är enkelt! När franska kocklegender som Paul Bocuse och Joël Robuchon ville hitta en metod att bevara en råvara intakt, utan att smak och näringsämnen gick förlorade under tillagningen, skapade de sousvide-metoden.

Scrolla ner för att ta del av våra favoriter eller se alla våra kampanjer här!

Att tillaga ett en perfekt kycklingfilé eller ett kycklingbröst kan låta enkelt. I många fall är det svårt – ofta blir det antingen för tillagat, torrt och tråkigt eller halvklart och till och med osäkert att äta. Med hjälp av sous vide kan du tillaga kycklingen perfekt i form av konsistens och saftighet – samtidigt som du vet att det är helt säkert att äta.

Sous vide kycklingfilé

  1. Sätt din sous vide på 65 grader
  2. Vakuumpacka kycklingbrösten sida vid sida (eller lägg dem i en zipp-påse)
  3. Lägg i påsen i vattenbadet och sätt klockan på en timme
  4. Ta upp kycklingen, torka lätt torrt med papper eller kökshandduk
  5. Värm upp en stekpanna (medelhög värme) med lite olja
  6. Stek kycklingen på den släta sidan i ett par minuter till den blir gyllenbrun

 

Om KitchenLab

KitchenLab riktar sig till både proffs- och amatörkockar och erbjuder 8 000 noga utvalda produkter från 2 00 tillverkare. Bland våra köksredskap hittar du bland annat sous vide, sifon och molekylär gastronomi till rökpistol, rökskåp och glassmaskin. Vi har ett stort utbud av kaffekvarnar och kryddor samt grillar och baktillbehör. Oavsett vad du söker till köket lär du hitta det här!

Vi är specialiserade på matlagning och på att hjälpa dig hitta den utrustning du behöver för att du skall lyckas i ditt kök. Bland våra återkommande kunder räknar vi såväl hemmakockar och matentusiaster som nästan varenda topprankad svensk restaurang, en handfull av Årets Kock-vinnare samt de flesta av Kocklandslagets medlemmar. Dessutom är vi stolta sponsorer av både Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget.