Fri frakt över 500 KR*365 dagars öppet köpSäkra betalningar

Grillguide

Här ger vi tips och berättar om för- och nackdelar med olika grillar. Även om vi anser att det är grillsäsong året om så är det när våren nalkas som vi börjar spendera mer tid utomhus. Det är då grillarna tänds upp ordentligt igen. Läs vidare och se Richard Barke, en av KitchenLabs grundare, gå igenom de olika typerna av grillar, för att se vilken grill som passar dig bäst!

Kolgrillar

Kolgrillen kan nå mycket höga temperaturer beroende på valet av kol. Med briketter är det något lättare att reglera temperaturen, medan kol brinner hastigare och varmare i de flesta fall. Hos KitchenLab hittar du grillkol av restaurangkvalitet, till exempel Birchotan, Josper, Big Green Egg samt Big K. Vi säljer även Binchotan-kol från norrländska kolektivet. Vill du grilla med smaksättare så är rökspån, träflis, pellets eller chunks olika alternativ för att sätta karaktär på maten vid grillning med kolgrill.

Kamadogrillar

Kamado kommer från gama (가마), det koreanska ordet för härd. Benämningen avser äggformade kolgrillar tillverkade i keramiska material. Hos oss hittar du originalet; Big Green Egg - som vi anser är helt överlägset vad gäller både funktion och kvalitet.

 • Isolerande hölje som ger en mer stabil temperatur, samt minskar kolförbrukningen.

 • Bra för både långa grilltider på lägre temperatur och för högre temperatur som för pizza.

 • Fungerar även bra för rökning.

 • Lufttillförseln går att stänga helt, vilket tillåter att glödbädden dör och oförbränd kol kan användas vid nästa tillfälle.

 • Tunga, kräver något längre uppstart än en gasgrill.

Big Green Egg Large
Big Green Egg
Big Green Egg Large
22799:-
Big Green Egg Extra Large, XL
Big Green Egg
Big Green Egg Extra Large, XL
32955:-

Japanska bordsgrillar

Ta grillspetten till en ny nivå när du serverar en Kushiyaki (串焼き) - mat på spett! KitchenLab rekommenderar bordsgrillar från Konro. Traditionellt skall dessa eldas med Binchotan-kol av japansk vit-ek, men vi har funnit att den norrländska Birchotan från hantverkarna i Kolektivet fungerar väldigt bra. 
Lär dig mer om japanska kolgrillar!

 • Mycket krut i litet format
 • Social dining - grillens motsvarighet till fondue. Gästerna kan själva tillaga sin mat på det sätt de önskar.
 • Mindre kolförbrukning jämfört med en normalstor grill.
 • Begränsad yta, inget för den stora släkten som vill laga helstekt filé.
Japansk kolgrill, Pressad - Konro
Konro Fler val
Japansk kolgrill, Pressad - Konro
fr. 3595:-
Japansk kolgrill, Professional - Konro
Konro Fler val
Japansk kolgrill, Professional - Konro
fr. 3695:-

Gasolgrillar

Laga mat året runt - en gasolgrill är snabb att starta och når önskad temperatur på kort tid jämfört med exempelvis kolgrillar. Tänk på att byta slangen med regulator efter 2-3 säsonger beroende på utsatthet av väder och vind. Kontrollera också kopplingarna några gånger under säsongen så att de alltid sitter tätt. Spruta såpvatten på samtliga kopplingar, öppna alla reglage, stäng sedan av brännarna medan huvudkranen är på. Bubblar det så är något galet.

 • Bekymmersfri upptändning
 • Lätt att reglera, även för olika temperaturer på olika delar av grillen
 • Blir snabbt varm
 • Viss avsaknad av den mer klassiskt rökiga grillsmaken

Pelletsgrillar

Enkelheten med pelletsgrillar är att man hittar temperaturen direkt. Då pellets, en ren vedprodukt, kommer i olika träslag/smaker så har man smaken där redan från början. När det kommer till rökig BBQ så är pelletsgrillen den optimala maskinen. Fyll grillen med briskets eller fläsksidor, ladda med pellets och bara vänta. Pelletsgrillen sköter sig själv. Kom ihåg! -"If you're looking, it ain't cooking."

 • Amerikansk BBQ - perfekt för low & slow
 • Grillarnas sous vide - ställ in temperaturen och låt gå
 • Flera modeller kan styras och övervakas via Bluetooth och WiFi
 • Lägre maxtemperatur, inte optimal att baka på.

Salamandergrillar

Salamander-grillar: gasdrivna eller elektriska grillar som med infraröd (IR) strålning från ovan snabbt hettar upp ytan på råvaran till höga temperaturer. Otto Wilde är salamanderns Rolls Royce och skänker blixtsnabbt en underbar Maillard. 

 • Temperaturen är lätt att reglera till precis rätt läge, liksom råvarornas avstånd till värmekällan.
 • Mycket snabb upphettning.
 • Osar betydligt mindre än andra grillar eftersom inget droppar ner på varma ytor.
 • Perfekt sätt att avsluta mat som redan nått rätt kärntemperatur, t ex med sous vide.
 • Den kompakta designen kräver mycket lite utrymme.
 • Perfekt för t ex Créme Brûlée, Croque Monsieur och Gino.
 • Inte lämplig för att baka av eller värma upp tjockare bitar av köttstycken eller rotfrukter.

Grilltillbehör och redskap

Det finns tusentals grilltillbehör som låter dig använda din grill till exakt det du vill.

En pizza-/baksten är inte bra enbart för pizza utan kan även användas för brödbak i det fria.
Vad är trevligare än att en lördagmorgon, i fullfjädrad Fredde-stil, laga amerikanska pannkakor vid grillen på en stekplatta? Kanske komplettera med några nygräddade scones eller laggbröd? 

Till kolgrillarna är en skorstenständare, en handyjetbrännare och (eller) några bra tändkuber är bra när man vill få fart, undvik helst tändvätska. 

Överdrag eller ett sk. grillkapell förlänger livslängden på din grill. Dessutom håller den sig renare även under den mer torra säsongen.

Vilket grillkol ska man välja?

Grillar du med kol har vi naturligtvis ett antal olika sorter att välja mellan. 

Big K levererar FSC-certifierad kol i olika format, och för den som vill uppå riktigt höga temperaturer, likt temperaturen i en tandoori-ugn, kan vi varmt rekommendera dessa briketter. De är aningen svåra att få fart på, men väl igång förvandlas snart botten i din grill till en härdsmälta. Självklart erbjuder vi även högenergikol från Big Green Egg och Josper samt tändmaterial och diverse brännare för att starta din grill.

Till pelletsgrillen kan vi erbjuda kompatibla pellets i ett antal olika träslag för att du skall få just den arom du eftersträvar.

Rökskåp från klassiska Bradley rekommenderar vi till den entusiastiska rökaren. Även till dessa digitala rökskåp finns ett brett utbud av briketter att välja mellan.

Logga in