Molekylär matlagning
Sedan Ferran Adrià och hans mytomspunna restaurang elBulli slog igenom i början av 2000-talet har molekylära ingredienser och molekylär matlagning varit något av det häftigaste... Läs mer
-
Modernist Cuisine at Home (på engelska)
1 550 kr -
Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking
4 850 kr -
Phaidon
Modernist Bread: The Art and Science
4 900 kr -
EL BULLI 2005-2011 – Albert & Ferran Adria
5 100 kr -
Columbia University Press
Molecular Gastronomy: Exploring the Science of Flavor av Hervé This
330 kr -
McGee: On Food & Cooking – Kitchen Science, History and Culture
600 kr -
Modernist cooking made easy – Party Foods
220 kr -
Phaidon
The Photography of Modernist Cuisine – Nathan Myhrvold
1 150 kr
Sedan Ferran Adrià och hans mytomspunna restaurang elBulli slog igenom i början av 2000-talet har molekylära ingredienser och molekylär matlagning varit något av det häftigaste du kan pyssla med i ett kök. Här på KitchenLab finner du alla ingredienser som behövs för just molekylär matlagning, som agar agar, xanthangummi och maltodextrin. Vissa av ingredienserna kräver måttfullhet och känndeom i både dosering och hantering, så lite kunskaper innan du sätter igång och börjar experimentera kan vara bra – men det räknar vi med att du klarar av! Känner du att du behöver lite hjälp, inspiration eller recept hittar du flera böcker om molekylär matlagning här.