Dubbelfriterade pommes – kungen av tillbehör

Har du någonsin funderat på varför Pommes frites ska dubbelfriteras och tillagas i olika steg? Det är normalt tre steg. Först ska du koka potatisen i en lag för smak. Det här steget kommer också att aktivera ett enzym som heter Pectin Methylesterase, men vi kan kalla det PME. PME hjälper till att stabilisera cellväggen i potatisen vilket resulterar i en fastare och intakt insida istället för att bilda en ihålig skorpa. 

I det andra steget vill du att allt vatten ska avdunsta genom att fritera dem i olja i en lägre temperatur. Att frysa pommes frites efter detta steg hjälper till med att bryta ner cellstrukturen i potatisen, vilket kommer att frigöra mer vatten och låta mer av vattnet försvinna när du friterar dem nästa gång på en högre temperatur i olja. På detta sätt får du krispiga pommes med en fluffig insida.

Varukorgen har uppdaterats.

Till kassan
Varukorg ×

Du har inga produkter i varukorgen.